top of page

Kleuren 

Er zijn vele kleuren verkrijgbaar voor het poedercoaten. Om u keuze eenvoudiger te maken werken wij met standaard RAL kleuren. De RAL kleuren zijn centraal bepaald en dan ook over de gehele wereld hetzelfde. Zo is het voor bijvoorbeeld ook mogelijk om uw verf die u nodig kunt hebben voor materialen die wij niet kunnen poedercoaten in eenzelfde kleur te laten mengen. Bij RAL kleuren bestaan verschillende glansgraden van de kleur. 

De verschillende varianties zijn:

• Hoogglans

• Zijdeglans

• Mat

• Metallic look

• Structuur

• Glitters

• Speciale kleuren, die niet in de waaier vermeldt staan.   

De RAL kleuren zijn bijvoorbeeld via internet te zien, houdt hierbij wel rekening dat de kleur kan afwijken van de werkelijke kleur. Wilt u zeker de juiste RAL kleuren zien kunt u altijd met ons samen de kleur voor het product bepalen via de RAL waaier.

Het proces 

Het te poedercoaten materiaal moet voor het poedercoat proces een aantal stappen ondergaan. De eerste stap is het verwijderen van oude verf of het schoonmaken van het materiaal. Daarna wordt het materiaal gestraald, dit is de voorbehandeling. Wanneer alle voorgaande stappen zijn ondergaan kan het poedercoat proces beginnen.

Voorbehandeling

Als voorbehandeling voor het te poedercoaten materiaal hebben wij gekozen voor stralen. Stralen heeft als voordeel dat het kleine weerhaakjes maakt op het materiaal, waardoor we een betere hechting krijgen. Stralen kunnen wij zelf doen, door dit zelf te doen geeft het ons de zekerheid dat we de juiste grofheid van de weerhaakjes kunnen generen. Het product waarmee we stralen is aluminium corund.

Voordelen van stralen. Het voordeel van het stralen met aluminium corund is dat het niet kan roesten als het alsnog in aanraking komt met de buitenlucht. Voor het stralen van gebruikte materiaal moet alle verf of coating eerst van het materiaal worden verwijdert. Door het stralen kunnen we roest van bestaand materiaal verwijderen. Als roest teveel het materiaal heeft aangetast kunnen wij het materiaal uiteraard niet glad krijgen. Wel krijgt de coating een goede hechting door middel van het stralen. Alle materialen worden altijd voor het coaten gestraald, met uitzondering van zeer dun plaatwerk (1-2 mm). Dun plaatmateriaal wordt door ons geschuurd. Schuren van het materiaal geeft ook aan het oppervlakte van het materiaal een effect van kleine weerhaakjes. Deze zijn echter fijner en zorgen ervoor dat de poedercoating glad.


Na de voorbehandeling kan het poedercoat proces beginnen. Een zorgvuldige voorbehandeling is het halve werk.


Milieuvriendelijk: het straalgrit wat wij gebruiken wordt meerdere malen gebruikt. Wij zeven het straalgrid meerdere malen voordat het opnieuw gebruikt wordt.   

Poedercoaten 

Wij zijn een specialistisch bedrijf, wij hebben ons toegelegd op het stralen en coaten van verschillende metaal soorten. Diverse metaalsoorten bieden volop mogelijkheden om ze te voorzien van een poedercoating. De coating laat zich goed aanbrengen en de bijzonder goed elektrische eigenschappen van het materiaal zijn tijdens het proces goed van toepassing. Poedercoaten is een duurzame bescherming van het materiaal.

Poedercoaten van metaal

Alle soorten staal zijn geschikt om af te werken met één, twee of drie laags poedercoating.


Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

- Blank staal

- Zendzimir verzinkt staal

- Gestraald staal

- Zincor plaatstaal

- Thermisch verzinkt materiaal

- Alle soorten gietstaal

- R.V.S. producten 

Als het materiaal buiten wordt toegepast wordt gekozen voor een 2 of 3 laags systeem. Dit houdt in dat er eerst een epoxy primer wordt aangebracht en daarop 1 laag van een standaard RAL kleur als er gekozen is voor een 3 laag systeem wordt er ook nog een blanke coatlaag aangebracht. De materialen worden zowel met een 2 laag systeem als een 3 laag systeem prima beschermd voor de invloeden van buiten af. Wordt het materiaal binnen toegepast dan wordt gekozen voor een 1 laag systeem. In dit geval wordt alleen de kleur aangebracht. Ook hier zijn uitzonderingen op de regel. Als het materiaal binnen wordt toegepast in een openbare ruimte zal ons advies altijd zijn om te kiezen voor een 2 laags systeem.


Poedercoaten van aluminium

Vaak wordt bij poedercoaten alleen gedacht aan staal, wat geschikt zou zijn om te poedercoaten. Aluminium is zeker ook geschikt om een poedercoating op aan te brengen. Het proces voor het poedercoaten van aluminium wijkt niet af van het proces als dat van metaal. Het aantal lagen wat op aluminium producten moet worden aangebracht is altijd afhankelijk van de toepassing van het materiaal.


Poedercoaten van gebruikte materialen

Ook gebruikte materialen van staal, gietijzer, aluminium of R.V.S. kunnen uitstekend worden voorzien van een poedercoat laag. Hier gaat vaak wel een uitgebreidere voorbehandeling aan vooraf. Het proces voor het poedercoaten van gebruikte goeden wijkt niet af van het proces als dat van metaal. Na de goede voorbehandeling en na het aanbrengen van de poedercoating zien de producten er weer als nieuw uit.


Afmetingen

Wij hebben beperkte afmetingen van het materiaal. Deze afmetingen zijn:

Voor het stralen: 4.500 x 1.500 x 1.800 mm

Voor het poedercoaten: 4.000 x 1.200 x 1.800 mm

bottom of page